Третия детски фолклорен фестивал Клептузки ритми ще бъде открит на 21 април

...
Третия детски фолклорен фестивал Клептузки ритми ще бъде открит на 21 април
Коментари Харесай

Третият фестивал Клептузки ритми ще бъде тази събота

Третия детски фолклорен фестивал „ Клептузки ритми ” ще бъде открит на 21 април от 10:00 ч. на езеро „ Клептуза ”.  Организатори на събитието са ОНЧ „ Св.Св.Кирил и Методий-1905 ” със съдействието и поддръжката на кмета на Община Велинград доктор Костадин Коев, оповестяват от пресцентъра на общината.

В тазгодишното издание на фестивала присъединяване ще вземат танцьори, артисти и музиканти от Република Сърбия, София, Пещера, Ракитово, Бошуля, Ковачево, Белово, Грашево и Велинград.

На емблематичното за Велинград езеро „ Клептуза ” ще се изиграе огромно хоро от всички участници, след което от 10.30 часа фолклорната демонстрация ще протече в ОНЧ „ Св.Св.Кирил и Методий-1905 ”.

Пъстрото дефиле към центъра на кв. Чепино и читалището ще поведе оркестърът на ПАНПТ ”Чепино ”.

Изненадата в това трето издание са грамотите за участниците. Те ще съставляват рисунки на емблематични места от Велинград и с фолклорни претекстове. Проектът за грамотите е взаимна самодейност на читалището и младите художници от школата “Изобразително изкуство ” щъм ЦПЛР-ОДК с началник Венера Ланджова. Идеята е с изключение на грамота участниците във фестивала да отнесът със себе си и парченце от Велинград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР